Video stiri:

Descinderi la Iasi! Procurorii DIICOT au instrumentat un dosar bomba de prostitutie! Minore duse la ''produs''

7 Iunie 2019
647 Vizualizari | 0 Comentarii

Recent, la Iasi, s-au facut mai multe descinderi intr-un dosar DIICOT, ofiterii din BBCO au descins in mai multe locatii, la persoane suspecte de trafic de carne vie. Concret, suspectii sunt acuzati ca ar fi obligat mai multe minore sa se prostitueze. Minorele erau racolate si obligate sa intretina relatii sexuale contra cost cu mai multe persoane de pe raza judetului Iasi.


La data de 4 iunie a.c., politistii de combatere a criminalitatii organizate din Iasi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Iasi, impreuna cu carabinierii Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo au efectuat opt perchezitii domiciliare, in municipiul Pascani si in zonele limitrofe si 10 perchezitii in Italia, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in trafic de persoane pe ruta Romania-Italia.           


Opt persoane au fost arestate preventiv.


Din cercetari a rezultat faptul ca, incepand cu anul 2015, membrii gruparii ar fi dezvoltat o retea de trafic de persoane si ar fi reusit sa recruteze si sa exploateze sexual peste 10 tinere, din Romania, in orasul Bergamo – Italia, prin obligare la practicarea prostitutiei. Persoanele banuite de comiterea faptelor ar fi cazat, transportat si supravegheat zilnic tinerele in zonele Ghizalba si Calcinate de langa Bergamo, acestea fiind obligate sa practice prostitutia la strada. Tinerele ar fi fost mentinute intr-o stare de dependenta prin simularea de relatii sentimentale, dar si prin folosirea violentei. Prin intermediul EUROJUST, in cursul anului 2018 a fost incheiat un acord de echipa comuna de ancheta cu autoritatile judiciare din Italia, respectiv Comandamentul Regional al Carabinierilor din Bergamo, cercetarile efectuandu-se in comun in cadrul operatiunii „Bergamo”. La actiunea din Romania au participat carabinieri din cadrul Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo, iar in Italia au participat ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi. In urma actiunii, 5 victime aflate in Italia au fost salvate din mana traficantilor si a fost prevenita exploatarea unei tinere recrutate si transportate deja in Bergamo. De asemenea, au fost arestate 8 persoane (7 romani si un albanez) pentru infractiuni de trafic de persoane – una in Romania (cetatean roman) si 7 in Italia.


iasi descinderi diicot bbco
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4261 (s) | 18 queries | Mysql time :0.364231 (s)