Video stiri:

Din culisele, pline de dramatism, pasiune si emotie ale Teatrului National Vasile Alexandri din Iasi la BZI LIVE cu regizorul Ovidiu Lazar

27 Ianuarie 2019
413 Vizualizari | 0 Comentarii
Luni, 28 ianuarie 2019, incepand cu ora 15.00 in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programata o editie din culisele vietii culturale si artistice ale celui mai vechi teatrul modern al Romaniei anume Nationalul iesean (TNI) Vasile Alecsandri. Totul intr-un dialog cu hatrul, originalul si pasionalul regizor Ovidiu Lazar, personajul care de peste trei decenii activeaza si slujeste cu succes faimoasa institutie. Alaturi de acesta vor fi abordate teme legate de: activitatea si cariera sa, ce inseama munca si viata de regizor si artist in Romania, proiecte derulate sau pe care le are in plan sa le realizeza, relatia cu actorii, cele mai frumoase amintiri! Pe de alta parte, regizorul Ovidiu Lazar va dialoga despre conditia Teatrului romanesc, relatia cu publicul! Nascut la 7 februarie 1960, Bacau acesta este, in perioada 1982 - 1987 student al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC) din Bucuresti, Facultatea de Regie Teatru, la clasa prof. Catalina Buzoianu - Gheorghe Vitanidis, asistenti Cristian Hadji-Culea - Nicolae Opritescu. Sustine examenul de licenta cu spectacolul "O noapte furtunoasa", pe scena Teatrului National din Iasi. Din 1987 pâna în prezent este angajat ca regizor artistic al Nationalului iesean unde a pus in scena zeci de spectacole. Piesele regizate de acesta au un succes la public dar si la critici, de-a lungul anilor fiind laureat si distins cu premii importante.
În anul 1996 a participat la cea de-a 340-a Sesiune a Seminarului de la Salzburg, Austria, cu tema "Puterea teatrului", unde a avut ocazia sa schimbe opinii despre teatru cu Arthur Miller, Ariel Dorfman, Andre Brink sau Benedict Nightingale. În 2001 a fost invitat la Congresul International de Teatru de la Salonic, Grecia, unde a prezentat dizertatia "Teatrul, între frica si speranta". A publicat numeroase articole si studii atât în presa ieseana, cât si în reviste de specialitate nationale, iar în 2005 a publicat la Editura Princeps Edit studiul "Doctorii doctorului Cehov". A realizat numeroase colaborari la Radio si Televiziune. Este lector universitar la Universitatea Nationala de Arte (UNAGE)George Enescu Iasi, Departamentul Teatru. Este unul din initiatorii Programului "Artschool" al Uniunii Oamenilor de Teatru din România (UNITER), care are ca scop introducerea teatrului ca forma de educatie în comunitatile de copii. Mesajul sau special catre publice este "Fara Teatru, viata este ca cerul fara stele!".

studioului bzi live vasile alecsandri regizor ovidiu lazar
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 17 queries | Mysql time :0.030405 (s)