Video stiri:

Doctorul iesean Victor Costache, decorat de presedintele Iohannis de Ziua Nationala a Romaniei

30 Noiembrie 2018
6150 Vizualizari | 0 Comentarii

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, l-a decorat pe directorul medical al Spitalului Polisano din Sibiu, chirurgul cardio-vascular Victor Costache, cu Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler.


Decretul nr. 939/2018 privind conferirea Ordinului National Pentru Merit prevede urmatoarele: "In temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 100 din Constitutia Romaniei, republicata, ale art. 4 alin. (3), ale art. 6 lit. A din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al Romaniei, republicata, precum si ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2000 privind reinstituirea Ordinului si Medaliei Nationale Pentru Merit, aprobata prin Legea nr. 542/2001, cu modificarile ulterioare, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, pentru contributia importanta avuta in practica medicala, pentru serviciile aduse la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, pentru profesionalismul, grija si devotamentul aratate in ingrijirea bolnavilor,


Presedintele Romaniei d e c r e t e a z a:
Art. 1. - Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Ofiter domnului Viorel Liviu Dan Mischianu, profesor universitar doctor, medic primar chirurgie generala si urologie.


Art. 2. - Se confera Ordinul National Pentru Merit in grad de Cavaler:


- doamnei Rodica Ciaus, medic primar pediatru;


- domnului Victor Costache, conferentiar universitar doctor, medic primar chirurgie cardiovasculara si toracica;


- domnului Sebastian Nicolae Ionescu, profesor universitar doctor, medic primar chirurgie si ortopedie pediatrica".


Conf. dr. Victor Costache este autorul mai multor premiere medicale nationale si internationale, a absolvit Facultatea de Medicina din Iasi, in anul 1998. Dupa primul an de rezidentiat in chirurgie toracica, a lucrat in Franta la Spitalul Universitar din Toulouse, unde a si facut  rezidentiatul in chirurgie cardiovasculara. In 2008, dupa sapte ani de stagii de specialitate in centrele din Toulouse si Grenoble, a reusit la examenul francez de medic specialist chirurgie cardiovasculara si toracica. Intre 2008 si 2009, a practicat chirurgia cardiaca la Institutul Inimii din Quebec, Canada, unde s-a specializat in chirurgia cardiaca minim-invaziva si TAVI. La Sibiu, dr. Costache a realizat primele interventii pe cord deschis din regiune, realizand cu succes si prima implantare de valva sutureless din Romania. In prezent, dr. Costache este Director Medical si Seful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica la Spitalul European Polisano. Este Conferentiar Universitar si coordonator doctoranzi la Facultatea de Medicina „Victor Papilian”, din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu.


Este presedinte al SRCETVT- Societatii Romane de Chirurgie Endovasculara si Terapie Valvulara Transcateter si coordonator al proiectului „NextCARDIO - Cercetare de noua generatie prin asistenta computerizata in managementul patologiilor cardiovasculare”, proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, la Sibiu. Dr. Victor Costache este coordonatorul proiectului scolii de vara „Saving Hearts“- prima scoala de vara internationala, organizata in Romania in domeniul chirurgiei cardiovasculare, endovasculare si interventionale.


In cariera de chirurg este autorul mai multor premiere in domeniul chirurgiei endovasculare: primul anevrism de aorta abdominal rupt tratat Endovascular din Romania, primul anevrism toracic rupt tratat Endovascular din Romania, prima protezare mitrala endoscopica cu tehnologie RAM din lume si record mondial pentru cel mai complex caz de patologie aortica tratat endovascular.


victor costache doctor iesean klaus iohannis
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4412 (s) | 18 queries | Mysql time :0.382432 (s)