Video stiri:

Marsul Centenarului ajunge la Iasi - FOTO

24 August 2018
484 Vizualizari | 0 Comentarii

Unionistii din Romania si Republica Moldova care merg pe jos in Marsul Centenarului pe traseul Alba Iulia – Chisinau ajung astazi in Iasi, ultimul mare oras in care poposesc inainte de a trece Prutul. Iesenii sunt invitati sa ii intampine la ora 16:30, la capatul autobuzului 46 – Bucium.


Participantii la Marsul Centenarului vor fi prezenti in Iasi sambata si duminica la lucrarile Conferintelor Congresului Reintregirii Neamului, in cadrul carora se vor dezbate subiecte precum unirea Romaniei cu Republica Moldova ca proiect de tara, protejarea drepturilor populatiei romanesti din jurul granitelor, precum si proiecte urgente de infrastructura ca autostrada Chisinau – Iasi – Targu Mures.


„Am mers 1.200 de kilometri pe jos, de la 1 iulie si pana acum, pentru ca proiectul Reunirii sa nu stea pe loc, pentru ca anul 2018 sa nu fie despre tabere si dezbinare, ci despre unitate nationala. Ii asteptam pe ieseni sa se alature Marsului pentru a trece Prutul duminica si a parcurge ultimii 100 de kilometri pana la Chisinau, unde pe 1 septembrie Piata Marii Adunari Nationale va avea loc o manifestatie de amploare”, a declarat George Simion, presedintele Actiunii 2012.


Ultima etapa a Marsului Centenarului va avea traseul Iasi – Ungheni (duminica, ora 19.00) – Calarasi – Sadova – Lozova – Capriana – Straseni – Chisinau.


mars centenar iasi
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1022 (s) | 17 queries | Mysql time :0.041080 (s)