Video stiri:

Moment important pentru un valoros profesor al Facultatii de Istorie de la UAIC. A lansat una dintre cele mai importante carti despre influenta Imperiului Roman in Dobrogea

15 Noiembrie 2018
1119 Vizualizari | 0 Comentarii

Astazi, incepand cu ora 12.00, la Facultatea de Istorie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, respectiv in Corpul H, a fost lansata una dintre cele mai importante lucrari, publicata in limba franceza, legata de influenta civilizatiei Imperiului Roman pe actualul teritoriu din zona Dobrogei. Astfel, in prezenta autorului, respectiv prof. univ. dr. Lucretiu Birliba, prodecan al Facultatii de Istorie, intreaga comunitate stiintifica si universitara, respectiv studenti ai facultatii pe care o reprezinta, au participat la importantul moment editorial-istoric.


Volumul semnat de profesorul Birliba este intitulat sugestiv "Rure vivere in Moesia inferiore. La population dans le milieu rural d’une province péripherique de l’Empire romain".


"Aceasta lucrare, de peste 400 de pagini, reprezinta rezultatul câtorva ani de cercetari pe care profesorul Bîrliba le-a efectuat asupra populatiei rurale din Moesia Inferior, dupa studierea fenomenelor de colonizare si aculturatie din aceasta provincie. Moesia, fosta provincie romana antica, este situata azi pe teritoriul statelor Serbia, Macedonia, Bulgaria si România, fiind împartita administrativ în Moesia Superior si Moesia Inferior. Volumul prezinta informatii despre modul în care provincia romana Moesia Inferior «Nordul Bulgariei de astazi si Sud-Estul României» a fost integrata gradual în Imperiul Roman, ocuparea teritoriului realizându-se în diferite moduri, atât cronologic, cât si spatial. Este evidentiat în acest volum si rolul decisiv pe care l-au avut soldatii si veteranii în interactiunea dintre colonistii romani si populatia locala", au transmis oficialii UAIC.


facultatea de istorie uaic limba franceza imperiului roman lucretiu birliba
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4153 (s) | 18 queries | Mysql time :0.354953 (s)