Video stiri:

Muzeul Municipal, gazda conferintei “Cucoane de pe Podul Verde (1850)”

9 Martie 2019
551 Vizualizari | 0 Comentarii

Muzeul Municipal din Iasi a fost astazi gazda conferintei “Cucoane de pe Podul Verde (1850)”, ce a avut loc la ora 11:00, in Sala “Gheorghe Ghibanescu” a institutiei. Evenimentul a fost prezentat de catre prof. univ. dr. Mihai Cojocariu, care a scos in evidenta farmecul Iasului din secolul al XIX-lea. Totodata, acesta a prezentat faptul ca in Iasul de altadata a existat si un Pod Verde


Situat in zona Copoului de astazi, numele acestuia era atribuit unui pod de peste un parau ce izvora in apropierea Biblioteca Centrala Universitara (BCU) si curgea spre Rapa Galbena.


In secolele XVIII-XIX strazile importante nu erau pavate, ci podite cu scanduri groase, si se numeau tot poduri. In acest mod, s-a putut transfera denumirea Podul Verde asupra “drumului mare al Botosanilor”, adica spre o portiune din actualul bulevard Copou. 


“Dupa disparitia podelei de pe ulita, denumirea Podul Verde nu a mai dainuit”.


La manifestare au fost prezente mai multe personalitati din mediul academic iesean precum prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, decanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza - UAIC din Iasi si istoricul Sorin Iftimi.


muzeul municipal iasi cucoane de pe podul verde pod verde bcu rapa galbena
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0997 (s) | 17 queries | Mysql time :0.041189 (s)