Video stiri:

Schimbaile directorilor nu s-au facut pe criterii politice

3 Septembrie 2011
2047 Vizualizari | 0 Comentarii

 


Liliana Romaniuc: schimb`rile directorilor nu s-au f`cut pe criterii politice - VEZI LISTA COMPLETA CU UNITATILE DE INVATAMANT CU NOI DIRECTORI 


 


• Nu mai pu]in de 24 de gr`dini]e, [coli generale [i licee din jude]ul Ia[i vor avea directori noi, odat` cu \nceperea anului [colar, pe 12 septembrie • Conducerea ISJ Ia[i sus]ine c` nici o schimbare nu a fost f`cut` pe criterii politice • Printre modific`rile importante \n r~ndul directorilor sunt cele de numire a Paulei Gavrilescu ca director la Colegiul Na]ional "Emil Racovi]`" [i a lui Mihai Crauciuc ca director la {coala General` "Alexandru cel Bun"


 


Liliana Romaniuc, inspectorul-general al Inspectoratului {colar Jude]ean (ISJ), sus]ine c` modific`rile f`cute la o serie de unit`]i de \nv`]`m~nt nu au avut la baz` criterii politice. "Nici un director nu a fost schimbat pe criterii politice. Mul]i dintre ei ar fi trebuit schimba]i de anul trecut, dar, ca o dovad` a faptului c` ne-am dorit s` vedem ce calit`]i manageriale au mul]i dintre ei, am mai a[teptat un an p~n` a decide schimbarea lor. La mul]i dintre ei, schimbarea s-a produs pe motiv de pensionare, au fost [i dou` sau trei demisii, iar \n c~teva cazuri, [i aici nu vreau s` dau nume, schimb`rile s-au datorat faptului c` nu au \ndeplinit criteriile de performan]` pe care le-am cerut noi, ca inspectorat", a precizat Romaniuc. 


 


Nou director la Colegiul "Emil Racovi]`"


 


Probabil, cea mai mare pierdere prin schimbarea directorilor este cea de la Colegiul Na]ional "Emil Racovi]`", respectiv prin pensionarea profesorului Seryl Talpalaru. M`sura a fost luat` din cauza faptului c` fostul inspector general a \ndeplinit v~rsta legal` de pensionare, 65 de ani, conform noii Legi a Educa]iei Na]ionale (LEN). |n locul acestuia a fost numit fostul inspector de specialitate la disciplina chimie \n cadrul ISJ, profesor Paula Gavrilescu. Aceasta a mai ocupat postul timp de [ase luni, perioad` \n care Talpalaru a de]inut func]ia de inspector general. 


 


Fostul jurist de la ISJ, numit director de [coal` 


 


De asemenea, una dintre cele mai importante unit`]i de \nv`]`m~nt din municipiul Ia[i, respectiv {coala General` 13 "Alexandru cel Bun", \l va avea ca director, \n urm`torii patru ani, pe fostul jurist al Inspectoratului {colar p~n` acum doi ani. Mihai Crauciuc a ocupat func]ia de director adjunct al acestei unit`]i \n ultimul an. Crauciuc o \nlocuie[te pe Valerica Iriciuc, care a trecut pe func]ia de director adjunct.


Una dintre mut`rile surpriz` este [i cea de la {coala General` "Otilia Cazimir", unde fostul director Lupu Carmen, profesor cu gradul I [i cu peste 25 de ani vechime \n \nv`]`m~nt, [i-a dat demisia [i a fost \nlocuit de Holic C`t`lina. 


Restul principalelor unit`]i de \nv`]`m~nt [i numele noilor directori sunt: Grupul {colar "Virgil Madgearu" - Cornel Carpen, "Ion Holban" - Iordache Gheorghe, la Popricani - Zlota Vasile, la Gr`dini]a cu Program Prelungit (GPP) 13 - Prodan Iulia, la GPP 16 - Valicu Liliana, la {coala "Domni]a" - Chirica Radu.  


 


directori isj
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4608 (s) | 19 queries | Mysql time :0.400104 (s)