Video stiri:

Simulare ISU Iasi. Exercitiu cu forte si mijloace in teren

15 Iunie 2018
1173 Vizualizari | 0 Comentarii

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” (ISU) Iasi organizeaza un exercitiu cu forte si mijloace in teren. Tema acestuia este ,,Organizarea si desfasurarea interventiei operative pentru gestionarea integrata a situatiilor de urgenta determinate de inundatii si poluari accidentale”. 


Obiective:


- antrenarea in comun a subunitatilor de interventie privind modul de actiune in cazul producerii de inundatii cu efecte colaterale/complementare si cunoasterea posibilitatilor de organizare a actiunilor de raspuns; 
- verificarea modului de realizare a cooperarii intre fortele participante sitesi stabilirea metodelor de perfectionare a acesteia (daca situatia o impune).


Scenariu:


In data de 15 iunie 2018, datorita cantitatilor insemnate de precipitatii inregistrate in zona de nord a Moldovei, in bazinul hidrografic a raului Prut, nivelul in acumularea Stanca-Costesti a crescut peste nivelul normal de retentie, tendinta fiind in crestere. Pe raza comunei Trifesti se produc inundatii atat din cauza precipitatiilor insemnate cantitativ, inregistrate intr-un interval scurt de timp, cat si revarsarii apei peste digul de protectie al raului Prut. Efectele constau in inundarea de locuinte, terenuri agricole, drumuri si afectarea unor poduri si podete.


Fortele ajunse la locul evenimentului vor realiza suprainaltarea digului de protectiei in dreptul localitatii Hermeziu folosind mijloacele proprii (diguri mobile si panouri metalice), dispozitivul de protectie se va realiza  concomitent cu executarea operatiunilor de identificare si evacuare a persoanelor aflate in zona de risc.     


De asemenea se va realiza dispozitivul de evacuare a apei, utilizand motopompa remorcabila de capacitate mare. Evacuarea apei se va face in raul Prut, peste digul de protectie.    


Tehnica de interventie a ISU Iasi implicata in exercitiu:  • 2 Autofreze multifunctionale si 2 motopompe remorcabile de mare capacitate;

  • 1 Autospeciala Scafandri + Barca;

  • 2 Autocamioane;

  • 1 Autospeciala pirotehnica;

  • 3 Microbuze;

  • 1 Ambulanta de tip B.


exercitiu simulare isu iasi inundatii prut
Distribuie:  

Video similare

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Video BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1077 (s) | 17 queries | Mysql time :0.041065 (s)